Tortul cu crema de vanilie Boston este un desert in 3 straturi, usor de facut, ce combina un aluat pufos cu budinca aromata de vanilie si cu ciocolata delicioasa.

Ingrediente pentru blat

400 g zahar 4 oua 320 g faina 250 ml lapte 175 ml ulei 2 1/4 lingurite de praf de copt esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura

budinca de vanilie

Ingrediente pentru ganas

250 g fulgi de ciocolata 230 g smantana de gatit
Mod de preparare:

1. Bate bine ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Adauga faina, laptele, uleiul, praful de copt si esenta de vanilie.

2. Toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt sau margarina si coace compozitia la 180° pentru 40-50 min, sau pana cand trece testul scobitorii.

3. Odata scoasa din cuptor, foloseste manerul unei linguri de lemn pentru a da gauri in aluat din loc in loc.

4. Prepara budinca de vanilie si toarn-o peste blat, apoi las-o sa se raceasca.

5. Pentru ganas, adu smantana la punctul de fierbere si adauga ciocolata, amestecand pentru 2 minute.

6. Strecoara ganasul folosind o sita, las-o sa se raceasca pentru cateva minute, apoi toarn-o deasupra stratului de budinca.

7. Da prajitura la rece pentru 1-2 ore inainte de consum.