Tort cu crema de cafea
 95 minute
6 portii
Mediu
Ingrediente pentru blat:
                                 200 g unt
 225 g zahar
 250 g faina
 2 lingurite praf de copt
 4 oua
 3-4 linguri lapte
 esenta de vanilie
 un praf de sare                            
                        Ingrediente pentru crema
                                 200 g unt nesarat
 400 g zahar pudra
 3 linguri cafea tare                            
                        Ingrediente pentru glazura
                                 200 g zahar pudra
 un albus
 sucul unei jumatati de lamaie                            
                        Ingrediente pentru servit
                                 boabe de cafea
 fructe uscate                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Pentru aluat, untul si zaharul se amesteca si apoi, dupa ce s-a obtinut o crema spumoasa, se adauga in reprize faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Se amesteca.
 - Se adauga ouale, alta repriza de faina, se amesteca si se pune apoi vanilia. Daca amestecul este prea tare, se dilueaza cu lapte. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se coace 45-50 de minute.
 - Pentru crema, untul se freaca cu zaharul, cafeaua si 2 linguri cu apa. Se da la rece pana la folosire.
 - Blatul taiat in 3 foi se reasaza cu crema pe platoul de servit. Pentru glazura, se amesteca energic albusul cu zaharul si, cand se obtine o crema alba, se toarna sucul de lamaie. Se mai bate rapid 10 secunde si apoi se toarna peste tort. Se decoreaza cu boabe de cafea si fructe uscate.
 
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews