Un tort pufos si delicat ce contine cafea si lamaie, doua ingrediente care ii dau un gust savuros.

Ingrediente pentru blat:

200 g unt 225 g zahar 250 g faina 2 lingurite praf de copt 4 oua 3-4 linguri lapte esenta de vanilie un praf de sare

Ingrediente pentru crema

200 g unt nesarat 400 g zahar pudra 3 linguri cafea tare

Ingrediente pentru glazura

200 g zahar pudra un albus sucul unei jumatati de lamaie

Ingrediente pentru servit

boabe de cafea fructe uscate
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, untul si zaharul se amesteca si apoi, dupa ce s-a obtinut o crema spumoasa, se adauga in reprize faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Se amesteca.
  2. Se adauga ouale, alta repriza de faina, se amesteca si se pune apoi vanilia. Daca amestecul este prea tare, se dilueaza cu lapte. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se coace 45-50 de minute.
  3. Pentru crema, untul se freaca cu zaharul, cafeaua si 2 linguri cu apa. Se da la rece pana la folosire.
  4. Blatul taiat in 3 foi se reasaza cu crema pe platoul de servit. Pentru glazura, se amesteca energic albusul cu zaharul si, cand se obtine o crema alba, se toarna sucul de lamaie. Se mai bate rapid 10 secunde si apoi se toarna peste tort. Se decoreaza cu boabe de cafea si fructe uscate.