Aroma capsunelor se impleteste perfect cu blatul pufos intr-un desert perfect pentru o petrecere in familie. Reteta ne-a fost trimisa de Georgiana Modog, din Bihor.

 

Ingrediente pentru blat

6 oua 2 linguri ulei 8 linguri faina 8 linguri zahar un plic praf de copt esenta de trandafir ulei faina

Ingrediente pentru crema

un plic crema lamaie o cutie frisca o lingura zeama de lamaie

Ingrediente pentru decor

300 g capsune
Mod de preparare:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma.
  2. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul.
  3. Peste ele se pune faina amestecata cu praf de copt si esenta de trandafir. Se mixeaza bine, dupa care se incorporeaza si albusurile batute spuma.
  4. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor pentru 35 de minute.
  5. Se prepara crema conform instructiunilor de pe pachet. Se mixeaza si frisca cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
  6. Se unge blatul cu crema si se orneaza cu frisca si capsune feliate.