Sigur ați mâncat măcar o dată renumitul desert  Banana Split. Încercați această rețetă de tort Banana Split cu înghețată. Te vei îndrăgosti de el. E perfect pentru serile călduroase de vară.

 

 

 

 

 

 

12 cornete de vafe sau 175 g de biscuiți populari  6 linguri de unt nesărat, topit 3 banane, felii 950 g de înghețată de ciocolată, lăsată câteva minute la temperatura camerei 950 g de înghețată de vanilie, lăsată câteva minute la temperatura camerei 950 g de înghețată de căpșuni, lăsată câteva minute la temperatura camerei frișcă, pentru ornat alune măcinate, pentru ornat câteva vișine din compot sau vișinată, pentru ornat sos de ciocolată, pentru ornat
Mod de preparare:
  1. Zdrobeste cornetele de vafă folosind un făcăleț și în robotul de bucatarie. Amestecă-le bine apoi cu untul topit. Presează bine compoziția obținută pe fundul unei tăvi de tort cu arc cu diametrul de 23 cm, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și se pune 10 minute la congelator.
  2. Bananele se taie felii și se așază în tavă, deasupra crustei din vafe și unt. Apoi, se pune înghețata de ciocolată și se uniformează. Se bagă iar la congelator timp de 20 de minute.
  3. Se pune apoi și înghețata de căpșuni și se pune iar la congelator 20 de minute. Adăugați și  înghețată vanilie, apoi băgați din nou la congelator, dar de data aceasta timp de o oră.
  4. Scoateți forma de tort și tăiați prăjitura în opt felii. Fiecare felie se ornează cu frișcă, cu alune măcinate, o vișină și sirop de ciocolată. Poftă bună.