Te pregatesti de o petrecere sau gatesti pentru sarbatori? E musai sa pregatesti si un tort aperitiv, un deliciu cu sunca si ciuperci usor de preparat, cu ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja in frigider.

Ingrediente

10-15 clatite obisnuite (diametru 26-30 cm) 150 g ciuperci 350 g sunca o ceapa 1-2 linguri ulei 2 linguri piure de rosii sare piper

Ingrediente pentru ornat

2 linguri maioneza cascaval ras pate de ficat masline ciuperci
Mod de preparare:
  1. Pregateste clatitele dupa propria reteta, sau urmeaza reteta noastra, omitand zaharul. Toaca ciupercile felii sau mai marunt si trage-le le tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt si sunca taiata cubulete, in uleiul incins.
  2. Cand culoarea ciupercilor se schimba, adauga piureul de rosii si potriveste de sare si piper si mai lasa pe foc 2-3 minute, cat sa scada sosul.
  3. Alcatuieste tortul aperitiv, ungand fiecare clatita cu sosul de ciuperci si sunca, pe masura ce o pui deasupra alteia, pe platoul de servire. Cand termini de asezat clatitele, imbraca tortul intr-un strat subtire de maioneza (iata si o reteta dupa care o poti pregati in maxim 5 minute).
  4. Presara cascaval pe intreaga suprafata a tortului si orneaza-l apoi dupa gust si imaginatie, cu pateu pus intr-un pos si feliute de masline.

S-ar putea sa-ti placa si:

Pasta de avocado cu branza

Chiftelute de broccoli

Croissante cu sunca si cascaval