Iti place Tiramisu, insa nu te dai in vant dupa aroma cafelei? Prepara-l fara cafea si nu te ingrijora ca va iesi lipsit de aroma, deoarece sigur il vei adora. 

E gata in maxim 15 minute, nu presupune nici macar sa folosesti oua, cu atat mai putin oua crude.

Ingrediente

1 pachet (500 g) piscoturi 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 5 linguri rase zahar pudra esenta de vanilie

Ingrediente pentru sirop

cca 500 ml apa 250 g zahar esenta de migdale

Ingrediente pentru ornat

cacao
Mod de preparare:

 

  1. Bate mascarpone cu smantana pentru frisca (prima la temperatura camerei, cea de-a doua cat mai rece), pana obtii o crema. Incorporeaza vanilia si zaharul pudra, apoi mai mixeaza pentru 1-2 minute.
  2. Pune apa cu zaharul la foc mediu si amesteca pana cand zaharul se dizolva. Cand siropul sta sa dea in clocot, ia-l de pe foc.
  3. Insiropeaza piscoturile pe rand si asaza-le pe o tava ingusta. Deasupra pune 1/3 sau 1/2 din crema, in functie de cat e de mare tava si deci, de cate randuri de piscoturi vei crea.
  4. Ultimul strat de crema poate fi intins cu o spatula, ca si celelalte, sau poate fi format cu un pos. Presara cacao deasupra si da Tiramisu la frigider minim o ora.

Tiramisu rapid cu capsune

Tort brazilian cu spuma de lamaie (Pavê de limão)

Cupcakes Tiramisu