Briosele sunt foarte usor de servit, mai practice decat orice prajitura pe care trebuie sa o servesti pe farfurii individuale, cu tacamuri. Asadar, vrei sa savurezi un Tiramisu delicios? De ce nu l-ai face sub forma unor cupcakes pufoase si cremoase?

Ingrediente pentru aluat

200 g faina 130 g zahar 1 lingurita praf de copt un praf sare 150 ml lapte 60 ml ulei 70 g unt 2 linguri iaurt 1 ou esenta vanilie

Ingrediente pentru sirop

6 linguri apa fierbinte 2 linguri cafea instant 1 lingura zahar 1 lingura lichior de cafea (optional)

Ingrediente pentru crema

200 ml smantana pentru frisca 100 g mascarpone 2-3 linguri zahar pudra esenta de vanilie/de cafea

Ingrediente pentru ornat

2 linguri cacao
Mod de preparare:
  1. Combina faina, zaharul, praful de copt si sarea, apoi adauga untul moale. Cand consistenta devine granulata, adauga restul de ingrediente, amestecate intre ele in prealabil: laptele, uleiul, oul, iaurtul si esenta de vanilie.
  2. Mixeaza bine compozitia, apoi umple formele de briose, tapetate cu hartie de copt, cam 3/4 din inaltimea lor. Da briosele la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade, sau pana cand devin aurii si trec testul scobitorii. Lasa-le apoi sa se raceasca.
  3. Combina apa fierbinte cu cafeaua, zaharul si lichiorul de cafea, apoi lasa-le deoparte.
  4. In rastimp, prepara crema: mixeaza smantana pentru frisca pana ce se intareste, adauga branza mascarpone urmata de zaharul pudra si esenta de vanilie/cafea, dupa gust. 
  5. Dupa ce briosele s-au racit, scobeste-le putin in centru folosind un cutit, apoi toarna cate 1 lingurita de cafea. Pune crema intr-un pos si orneaza fiecare cupcake. Cerne cacaua deasupra cremei si da desertul la rece inainte de servire.

S-ar putea sa-ti placa si:

Briose de ciocolata fara faina

Cupcakes de vanilie

Briose crocante