Este unul din cel mai apreciat tip de prajitura. Gustul aromat al cafelei, al cremei mascarpone, este completat perfect de dulceata capsunelor acoperite cu frisca. Este cu siguranta prajitura care te va rasfata.

Ingrediente:

10 piscoturi 100 ml cafea tare 250 g mascarpone 200 g frisca lichida 400 g capsune 2 foi gelatina 100 g zahar tos 50 g zahar pudra

Ingrediente pentru servit:

100 g capsune proaspete 50 g fistic
Mod de preparare:

Intai se pregateste stratul de deasupra pentru care 200 g capsune curatate si taiate se pun la fiert cu zaharul tos si apa. Trebuie sa se obtina un piure de fructe care se lasa la racit.

Restul de fructe se maruntesc si se repartizeaza in pahare. Se pun piscoturile inmuiate in cafea si rupte si apoi se pune un strat de mascarpone usor amestecat inainte cu frisca batuta si zaharul pudra.

Branza mascarpone pentru tiramisu trebuie sa fie de buna calitate.

Se pregateste gelatina pentru piureul de fructe si se amesteca cu acesta. Se toarna piureul de fructe, se asaza 2 capsune in fiecare pahar si se lasa sa se inchege. Se da la frigider pentru doua ore si se serveste presarat cu fistic pisat.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.