Vrei sa diversifici felurile principale si ai ramas in pana de idei? Iti prezentam o reteta delicioasa de timbale de paste cu sunca presata si ghebe, incercata de o cititoare, Angelica Nistor, din Baia Mare.

Ingrediente

350 g paste 100 g faina 50 g unt 450 ml lapte 300 g ghebe 150 g sunca presata 150 g branza rasa o ceapa un catel usturoi o varza rosie nucsoara ulei de masline unt pentru uns tava patrunjel sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Se pun pastele la fiert, dupa care se scurg de apa si se lasa intr-un vas. Se stropesc cu putin ulei de masline. Intre timp, se prepara un sos bechamel: se pune la topit unt cu faina si se adauga usor laptele. Se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
  2. Intr-o alta cratita se pune sunca la prajit in putin ulei de masline. Cand s-a rumenit, se adauga si varza tocata, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa se patrunda, dupa care se scot cu o paleta.
  3. In uleiul ramas se prajesc ceapa si usturoiul tocate. Peste ele se pun ciupercile feliute si o cana de apa. Se acopera si se lasa sa fiarba 10-15 minute.
  4. Se unge o forma cu unt si se pune un strat de paste, unul de sunca si varza, unul de paste, unul de ciuperci cu ceapa si, la final, unul de paste. Se adauga sosul bechamel si branza rasa amestecata cu nucsoara. Se dau la cuptor pana se rumeneste branza. Se servesc calde cu patrunjel tocat.