Tartele picante sunt un aperitiv rafinat, delicios si usor de facut. Pot face parte din meniul pentru evenimente speciale sau le poti prepara cand vrei sa te rasfeti.

Ingrediente pentru aluat:

250 g faina 150 g unt un galbenus un varf de cutit boia iute sau piper Cayenne un varf de cutit piper un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

200 g sunca 100 g masline feliate un ardei gras 4-5 linguri ciuperci conservate maioneza de casa o conserva ton in suc propriu 50 g unt pentru unt
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se amesteca faina cu untul la temperatura camerei pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga galbenusul, boiaua, sarea si piperul si se amesteca. Se adauga si un pic de apa, o lingura daca este necesar, pentru legarea aluatului. Se acopera apoi aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 30 de minute.
2. Se intinde aluatul intr-o foaie cat se poate de subtire, se decupeaza pe masura formelor si se transfera in formele de tarte unse cu unt. Se inteapa cu furculita, se pun boabe de fasole si se coc 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca in forme, se scot si se lasa pana a doua zi. A doua zi, se umplu tartele cu ingredientele mentionate maruntite dupa imaginatie. Se servesc decorate cu maioneza.