Am savurat tot felul de retete, insa una cu varza acra nici ca am gustat pana acum. O sa incerc si eu cu prima ocazie un astfel de preparat.

 

 

Ingrediente pentru aluat

150 g faina 40 ml iaurt un ou 50 ml apa o lingurita praf de copt un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

300 g varza acra 100 g piept afumat un ardei gras 4 oua 400 ml smantana 2 linguri ulei
Mod de preparare:
  1. In ulei incins se pun in cratita pieptul taiat cubulete, ardeiul si apoi varza taiate fideluta. Se lasa 15 minute pe foc sa se caleasca, apoi se toarna apa si se lasa la fiert circa 30 de minute.
  2. Pentru aluat, se pune faina intr-un vas, se adauga oul, apoi iaurtul si sarea. Se adauga praful de copt si se toarna apa progresiv pentru a forma aluatul. Se lasa 30 de minute la congelator.
  3. Se intinde apoi aluatul pe masa presarata cu faina si se transfera in tava de copt.
  4. Se pune varza, se bat ouale cu smantana, se toarna peste varza si se da totul la cuptor pentru 40 de minute.

BINE DE STIUT!

  • In loc de uleiul pentru calit varza, se pot folosi 2-3 cuburi de unt.
  • In momentul in care varza a fiert, adaugati 2-3 fire de marar tocat, pentru un gust mai proaspat.