O tarta delicios de racoroasa, perfecta pentru zilele caniculare, in care deserturile sunt mai greu de tolerat. Tarta cu lime se face din putine ingrediente si cu putin efort.

Ingrediente

1 blat de tarta 400 ml lapte condensat 120 g smantana pentru gatit 180 ml suc de lime 1 lingura de coaja de lamaie razuita
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180°.
2. Intr-un castron, amesteca laptele condensat cu smantana de gatit, sucul de lime si coaja de lime. Omogenizeaza amestecul, apoi toarna-l in blatul de tarta.
3. Da tarta la cuptor pentru 5-8 minute, pana ce incep sa apara mici bule la suprafata prajiturii. Ai grija sa nu lasi tarta mai mult decat trebuie la cuptor.
4. Raceste desertul pentru cel putin 2 ore inainte de a-l servi.

Sfaturi utile

✽ Tarta cu lime poate fi servita cu frisca, sau cu o felie de lime deasupra, in functie de preferinte.

✽ Daca gustul de lime ti se pare prea puternic, poti incerca aceeasi tarta, inlocuind lime-ul cu lamaie.