Ingrediente pentru aluat

200 g faina 100 g unt un galbenus 00 g cascaval ras 5 linguri apa

Ingrediente pentru umplutura

4 bulbi de fenicul 3 linguri ulei o lamaie 3 linguri apa sare piper
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, faina se amesteca cu cascavalul, se adauga galbenusul si se amesteca cu varful degetelor. Se pun apoi untul taiat cuburi si 5 linguri de apa, se amesteca si dupa ce se obtine aluatul, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o ora.
  2. Se taie bulbii de fenicul la cele doua extremitati, se scoate invelisul si apoi se taie miezul in lamele fine care se calesc intr-o tigaie cu ulei. Se adauga coaja rasa a lamaiei, 3 linguri de apa, sare, piper, se acopera si se lasa la fiert 35 de minute.
  3. Aluatul se intinde pe masa presarata cu faina, se transfera in tava unsa cu unt, se umple cu boabe de fasole si se coace 10 minute.
  4. Se scoate aluatul, se inlatura fasolea, se pune feniculul si se coace 20 de minute. Se poate aduce la masa cu cascaval suplimentar presarat deasupra.