Daca esti mare iubitor de ciuperci, atunci aceasta reteta va deveni in mod cert una din favoritele tale. Tarta cu ciuperci se face in numai 45 de minute, iar prepararea dureaza doar 15 minute.

Ingrediente

un aluat de tarta gata preparat 500 g ciuperci 3 oua 200 ml smantana 50 ml lapte 100 g cascaval sare piper
Mod de preparare:
  1. Aluatul se intinde in forma de copt tapetata cu hartie si unsa foarte putin.
  2. Ciupercile se taie marunt. Se bat ouale apoi se amesteca bine cu smantana, sare si piper si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Daca amestecul este prea gros, se pot adauga 50 ml lapte. Se amesteca cu ciupercile si se toarna in tava, peste aluat.
  3. Se lasa la cuptor pentru 30 de minute.

Sfaturi utile

✽ Inainte de preparare, ciupercile se curata bine de resturile de pamant, si de nisip. La curatare se indeparteaza numai partea din picior care a crescut in pamant. Nu se indeparteaza pielita de pe palarie, deoarece prin aceasta i se scade valoarea nutritiva.

✽ In procesul de curatare ciupercile nu se vor inchide la culoare, daca se vor pune intr-o cratita cu apa rece si ulei.

✽ Prin decongelare, ciupercile devin foarte apoase si, de aceea, se recomanda folosirea lor la supe, sosuri si mancaruri cu sos.

✽ Adaugate in diverse preparate, ciupercile lasa multa apa si, de aceea, e bine sa se caleasca pana cand lichidul se evapora.

✽ Ciupercile este recomandat sa fie gatite in unt sau ulei, in caz contrar se vor arde si vor avea un aspect neplacut.