Ai pofta de un desert al copilariei, mancat cu nostalgie? Vorbesc de o portie de taitei cu lapte, servita la micul dejun sau intre mese, cu scortisoara sau cacao presarata deasupra.

Vezi cum faci taitei de casa 

Ingrediente

500 ml lapte 2-3 linguri zahar (dupa gust) 3 rotocoale taitei esenta vanilie/1 pliculet zahar vanilat coaja rasa a 1/2 lamaie
Mod de preparare:
  1. Pune laptele la fiert la foc mediu intr-o cratita inalta. Cand laptele clocoteste adauga zaharul si amesteca pana se dizolva, apoi pune taiteii rupti.
  2. Lasa pastele sa fiarba pentru 5-6 minute la foc mic, apoi stinge focul si adauga mirodeniile. Lasa vasul de taitei cu lapte acoperit cu un capac pentru 10-15 minute inainte de servire.

S-ar putea sa-ti placa si:

Gris cu lapte

Orez cu lapte

Spuma de lapte cu ciocolata