Pentru zilele calduroase iti recomandam un fel de mancare delicios si racoritor – supa rece de rosii.

Ingrediente

un kg rosii un castravete de sera sau doi de gradina un ardei gras galben o ceapa busuioc 2 catei usturoi 200 g crutoane 250 ml supa de pui 50 ml otet din vin rosu 100 ml ulei piper sare

Ingrediente pentru servit

cateva frunzulite busuioc crutoane, dupa gust
Mod de preparare:

1. Rosiile se scufunda in apa clocotita, apoi se curata de coaja si de seminte, iar pulpa se taie cuburi mici.

2. Se taie mai mare castravetele si ardeiul, si rondele de ceapa si usturoiul.

3. Se pun toate legumele intr-un vas incapator, se sareaza si se pipereaza, se stropesc cu ulei si se lasa un pic la macerat. Intre timp, miezul de paine se pune la inmuiat in supa cu otet.

4. Toate ingredientele se mixeaza apoi, se potriveste gustul de sare si piper si se aduce supa la masa cu busuioc si, eventual, crutoane.