Vrei o cina rapida, sau o gustare pentru musafiri? Incearca un preparat cu traditie in Italia, Stromboli, pe care noi l-am umplut cu un amestec de legume si pui.

Ingrediente pentru blat

300 g faina 1 iaurt simplu mic (150 g) 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri ulei 150 ml apa calda 1 lingurita sare 1 lingurita zahar

Ingrediente pentru umplutura

1 piept de pui 150 g mozzarella o ceapa galbena/rosie mica o ceapa verde un ardei gras 2 rosii 2 catei de usturoi 70 g masline negre feliate 2 linguri ulei de masline 1 lingura patrunjel 3 frunze busuioc proaspat 1/4 lingurita suc de lamaie oregano sare piper
Mod de preparare:

Prepararea blatului

Amesteca ingredientele uscate (faina, drojdia, zaharul, sarea). Formeaza un gol in mijloc, unde pui apa, iaurtul si 2 linguri de ulei. Amesteca, la inceput cu lingura, ulterior framanta cu mana, pana obtii un aluat elastic
si nelipicios.
Pune 1 lingura de ulei peste coca si rasuceste-o de cateva ori, pentru a  fi unsa uniform. Da aluatul acoperit la cald in timp ce pregatesti  umplutura.

Prepararea umpluturii

Taie pieptul de pui ca pentru snitele si frige-l pe gratar pentru cateva minute pe fiecare parte. Lasa-l sa se raceasca si taie-l cubulete.
Toaca marunt toate legumele si amesteca-le. Pune pieptul de pui peste ele si presara patrunjelul, oregano, busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline. Stoarce foarte putin suc de lamaie peste umplutura si las-o asa
pentru 5-10 minute.

Asamblare si coacere

Dupa ce blatul a crescut, scoate-l pe masa de lucru tapetata cu faina si  intinde-l cu grija intr-o forma alungita, dreptunghiulara (incearca sa nu elimini aerul din el).
Asaza jumatate din cantitatea de mozzarella rasa pe lungime, lasand cam 2  -3 cm nepresarati la capete. Pune amestecul de pui cu legume peste, tot pe lungime, apoi presara si cealalta jumatate din cantitatea de mozzarella.
Ruleaza Stromboli cu grija, aducand intai marginile din laterale peste  umplutura, apoi lipeste marginile aluatului pe lungime. Cand aluatul este bine lipit, muta ruloul intr-o tava, cu imbinarea aluatului in jos (il poti indoi daca nu incape) si cresteaza-l in 4-5 locuri.
Coace Stromboli pentru 20-25 de minute la 200 grade, pana cand devine  auriu inchis si serveste-l cald, taiat felii.

Incearca si alte preparate din bucataria italiana