Un preparat perfect pentru primavara, ce sigur iti va fi pe plac: Sparanghel gratinat, cu ciuperci in sos cremos!

Ingrediente

400 g sparanghel 450 g smantana 200 g ciuperci 200 g mozzarella 100 g parmezan 1 lingura zeama de lamaie 2 linguri ulei 1 lingura unt 1 ceapa medie 3 catei usturoi 2 linguri vin alb sare piper un praf nucsoara
Mod de preparare:

1. Incinge o cratita cu o lingura de ulei si soteaza ceapa tocata marunt, pentru 1-2 minute, la foc mediu. Adauga usturoiul pisat marunt, piperul, nucsoara si stinge cu vinul.

2. Dupa ce vinul s-a evaporat, adauga smantana, cele doua tipuri de branza si lasa focul mic pentru 5 minute, pana cand sosul este omogen.

3. Intr-o tigaie, soteaza sparanghelul intr-o lingura de ulei pentru 2-3 minute, intorcandu-l periodic. Adauga sare, piper si o lingura de zeama de lamaie, apoi scoate sparanghelul.

4. In aceeasi tigaie incinge inca o lingura de ulei si soteaza ciupercile feliate. Adauga un praf de sare, piper si intoarce-le pentru 1-2 minute, sau pana cand se schimba la culoare.

5. Adauga sosul de smantana cu branza si amesteca bine, pana la omogenizare. Toarna 1/2 din sosul cremos de ciuperci intr-o tava termorezistenta. Asaza bucatile de sparanghel pe lungimea tavii, apoi toarna restul de sos deasupra.

6. Rade putina branza peste sparanghelul acoperit cu sos si da tava la cuptor sau (ideal) la broiler, la 200 de grade pentru 7-8 minute, sau pana cand stratul de sos de deasupra se rumeneste.



 

din aceeasi categorie