Un fel de mancare des intalnit in gospodariile romanesti, rosiile umplute, aici intr-o varianta imbunatatita si imbogatita.

Ingrediente

2-3 kg rosii gogosar 2 kg rosii pentru suc 1 kg carne de porc 100 g orez 500 g ceapa 2 oua faina sare piper cimbru busuioc marar
Mod de preparare:

1. Se spala rosiile de tip gogosar si se lasa la scurs.
2. Intre timp, se da carnea de porc prin masina de tocat, se amesteca bine cu orezul spalat si cu ceapa tocata marunt. Se mai adauga si ouale si condimentele.
3. Se umple fiecare rosie, dupa care se presara faina. Se pun intr-o cratita.
4. Din celelalte rosii se prepara un suc: se scot semintele si se decojesc, dupa care se dau prin masina de tocat. Sucul obtinut se pune peste rosiile umplute.
5. Se asaza cratita cu rosii pe aragaz si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se servesc calde, cu putina smantana.