Rețeta de pască fără aluat. Îndrăgita prezentatoare Iuliana Tudor vine în ajutorul gospodinelor care nu sunt prietene cu frământatul cu o rețetă de pască fără aluat, foarte ușor de făcut. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele și o să obții pască foarte gustoasă și aromată. Vedeta TV pregătește această rețetă, în fiecare în, în apropierea Paştelui.

750 grame brânză dulce (putem adăuga, opțional, și un pic de mascarpone, pentru onctuozitate) 250 grame stafide 5 ouă 10 linguri zahăr 200 ml smântână, 2 linguri griș 250 grame praf de budincă de vanilie 70-100 grame unt topit și răcit 2 pliculețe zahăr vanilat coaja de lămâie dată de răzătoare 1 pliculeț praf de copt
Mod de preparare:
  1. Pentru început, albușurile se separă de galbenușuri și se bat spumă.
  2. Brânza, zahărul, gălbenușurile, grișul, praful de budinca și aromele se amestecă la blender.
  3. Se dizolvă praful de copt în puțină zeamă de lămâie și se adaugă în compoziție.
  4. La final, se pun stafidele și albușurile bătute spumă.
  5. Se amestecă cu grijă compoziția, care trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Dacă e prea moale, se încorporează puţină făină.
  6. Se lasă la cuptor până prinde o crustă aurie.