O tarta aperitiv delicioasa, din bucataria frantuzeasca, pe care o poti servi la micul dejun, pranz sau ca o gustare intre mese.

Ingrediente pentru blatul de tarta

180 g faina 100 g unt cat mai rece sare 3-4 linguri apa 1/2 lingurita otet de mere

Ingrediente pentru umplutura

6-7 felii bacon 2 fire praz 2 fire ceapa 200 g cascaval (ideal emmental) 4 oua 200 ml smantana pentru gatit 150 ml lapte cimbru proaspat sare piper

Ingrediente pentru copt

300 g fasole
Mod de preparare:
  1. Taie untul bucatele si amesteca-l in robotul de bucatarie cu faina si sarea, apoi adauga apa, in care ai diluat otetul. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta nisipoasa, dar cand il strangi in palme isi pastreaza forma. Da aluatul la frigider pentru 20-30 de minute, iar intre timp prepara umplutura.
  2. Caleste baconul intr-o tigaie antiaderenta, pana cand devine usor crocant. Scoate baconul si indeparteaza jumatate din cantitatea de grasime ramasa, adauga prazul si ceapa tocate marunt si caleste-le pana cand devin translucide, apoi adauga sare si piper.
  3. Intinde aluatul pe blatul presarat cu faina si asaza-l intr-o tava de tarta. Deasupra blatului asaza o folie de aluminiu, pe care pune fasolea si da tava la cuptor pentru 7-8 minute, apoi scoate tava, indeparteaza folia de aluminiu si fasolea si da tava la cuptor pentru alte 8-10 minute.
  4. Bate ouale cu smantana, laptele si cimbru. Asaza 1/2 din cantitatea de praz si ceapa, 1/2 din cantitatea de bacon, iar deasupra presara jumatate din cantitatea de cascaval. Toarna amestecul de ou, apoi asaza restul de praz si ceapa, bacon si cascaval. Da tava la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand tarta nu mai este moale in centru, atunci cand o misti.

Tarta cu somon si spanac

Tarta cu ceapa caramelizata

Tarta cu ciuperci