Reteta de pulpa de porc umpluta e ideala pentru cei care vor sa incerce un altfel de friptura, una iesita din comun si delicioasa in acelasi timp.

Ingrediente

un kg pulpa de porc 300 g caise uscate 100 g nuci 3 linguri pesmet 100 ml supa de pui 2-3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Caisele se pun la inmuiat in apa calda si se lasa 30 de minute. Apoi, se scurg si se mixeaza.
  2. Pesmetul se amesteca usor cu supa si se lasa asa 5 minute, dupa care se amesteca bine cu piureul de caise si nucile taiate nu foarte marunt.
  3. Carnea se taie pentru a obtine o foaie care se asaza intre doua bucati de folie alimentara si se bate putin cu ciocanul de snitele. Apoi, se umple cu amestecul cu nuci si caise, se ruleaza, se presara cu sare si piper, se leaga si se rumeneste pe toate partile intr-o tigaie cu ulei.
  4. Se transfera apoi intr-o tava de cuptor si se lasa la copt aproximativ o ora. Se inteapa cu o scobitoare si, cand sucul care iese din carne nu mai este roz, friptura e gata. Se lasa 10 minute inainte de a o taia.