E bine cunoscut faptul ca Printul Harry al Marii Britanii si jumatatea sa, Meghan Markle, s-au logodit in timp ce serveau un pui intreg, umplut cu verdeturi si rumenit bine la cuptor. In cinstea lor, Jamie Oliver a publicat o reteta aidoma, cu ajutorul careia sa ne bucuram si noi de un pui regal, in confortul propriei bucatarii.

Ingrediente

un pui intreg, cca 1,2-1,4 kg 4 linguri ulei de masline 2 crengute rozmarin 4 foi de dafin 2 gramajoare de ierburi aromate (busuioc, patrunjel, maghiran, etc) o lamaie 2 linguri unt sare piper

Ingrediente pentru sos

2 cepe rosii o capatana usturoi 2-3 linguri faina 300 ml apa
Mod de preparare:

1. Toaca toate verdeturile de cutit cat mai marunt, presara putina sare si un praf de piper, apoi adauga 3-4 linguri ulei de masline.
2. Taie varfurile pulpelor puiului si indeparteaza pielea de pe os, impingand-o in sus. In acest spatiu indeasa din verdeata pregatita.
3. Ridica pielea de pe pieptul puiului si indeasa cat mai uniform verdeata in acest spatiu creat, alaturi de 2 felii generoase de unt
4. Cresteaza puiul adanc pe laterale si unge-l bine si pe aceste parti cu amestecul de ulei si verdeturi.
5. In interiorul puiului intreg, infige o lamaie fierbinte intreaga, data la cuptor pentru 20-30 de minute si intepata cu un cutit (astfel eviti acumularea de presiune).
6. Leaga puiul de picioare cu sfoara de bucatarie, apoi trece sfoara printre pulpe si piept, apoi rasuceste pieptul invers si leaga-l.
7. Asaza puiul umplut si legat intr-o tava de cuptor, alaturi de cepele intregi si usturoiul intreg. Da tava la cuptor pentru o ora la 220 grade.
8. Dupa o ora, scoate puiul din tava si asaza tava cu ingredientele ramase direct pe foc, pe ochiul aragazului.
9. Adauga 2 linguri de faina si zdrobeste toate ingredientele cu o ustensila de piure. Toarna cei 300 ml apa si strecoara compozitia obtinuta, dupa ce amesteci, pentru a ramane cu un sos apos.
10. Da sosul inapoi la foc pentru 3-4 minute, sau pana cand incepe sa se ingroase (amesteca in permanenta).
11. Serveste puiul regal umplut cu verdeturi cu sosul astfel pregatit.