Bucura-te de savoarea unui preparat din orientul mijlociu pregatind cina dupa aceasta reteta de pui marocan. Combinatia de condimente si fructe uscate dau aroma bogata puiului si metoda de preparare il face fraged si suculent.

Ingrediente

400 ml suc de rosii 500 g pulpe superioare de pui 100 g caise uscate 1 lingurita coriandru 5 catei de usturoi 1/2 lingurita scortisoara 2 cepe 1 lingurita chimion 1 lingurita fulgi de ardei iute/boia iute 1 lingurita turmeric 1 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Combina scortisoara cu coriandrul, sarea piperul, ardeiul iute si turmericul (ideal intr-un mojar).
  2. Presara puiul cu 1/2 din combinatia de condimente si prajeste-l intr-o tigaie bine incinsa, in 100-150 ml de ulei, pe ambele parti, pornind cu partea acoperita de piele.
  3. Toaca ceapa solzisori si usturoiul cubulete. Cand puiul s-a rumenit bine, adauga ceapa tocata si usturoiul si agita tigaia ocazional.
  4. Cand uleiul a scazut considerabil, transfera compozitia din tigaie intr-o oala de cuptor, ideala cea de pamant. Acopera puiul cu suc de rosii si restul de amestec de condimente si intoarce-l de cateva ori.
  5. Da oala acoperita cu capac la cuptor pentru 40-50 de minute la foc mic, apoi adauga caisele uscate si da oala la cuptor pentru alte 45 de minute.
  6. Serveste puiul presarat cu patrunjel.