Aceasta reteta de pui in stil vanatoresc vine din bucataria frantuzeasca, de la preparatul original numit Poulet Chasseur. Friptura de pui se gateste intr-un sos cremos si bogat, cu care se si serveste.

Ingrediente

1 kg pulpe de pui (cu os si piele) 1 lingura faina 3 linguri unt

Ingrediente pentru sos

500 ml supa de pui concentrata 1 lingura pasta de tomate o ceapa 100 g ciuperci 25 ml coniac 50 ml vin alb 1 lingura unt 1 lingura tarhon o frunza dafin 1 lingura patrunjel proaspat sare piper
Mod de preparare:

Pregatirea puiului

1. Spala si da fiecare pulpa de pui prin faina combinata cu sare si piper.

2. Topeste o lingura de unt intr-o cratita groasa de fonta si frige pulpele de pui pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Cand se rumenesc bine, da-le la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.

Pregatirea sosului

1. Curata ciupercile si toaca, taie ceapa marunt si spala patrunjelul.
2. Cand puiul iese de la cuptor, scoate-l intr-o alta tava si pune-l inapoi in cuptorul stins, sa se mentina cald.
3. In cratita in care ai fript puiul, data la foc mediu, soteaza ciupercile pentru 1-2 minute intr-o lingura de unt, adauga ceapa tocata si lasa legumele 1-2 minute.
4. Stinge legumele cu coniacul, apoi cu vinul alb. Cand ramane cam o lingura de vin, adauga supa de pui concentrata, pasta de tomate si da focul mic. Lasa sosul sa scada pentru cca 8-10 minute.
5. Potriveste sosul de sare si piper, apoi incorporeaza untul topt, combinat cu o lingura de faina, tarhonul, frunza de dafin si patrunjelul.
6. Adauga pulpele de pui in sos si lasa focul cat mai mic posibil. Sosul nu trebuie sa fiarba. Lasa cratita pe foc pentru cateva minute, pana ce puiul este suficient de cald incat sa fie servit, cu garnitura preferata.