Si un adolescent poate prepara aripioarele astea de pui glazurate cu miere si mustar, iar asta pentru ca nu ar avea mare lucru de facut. In 2-3 pasi obtii aripioare crocante, cu gust dulceag si caramelizat.

 

Ingrediente

10-12 aripioare de pui 100 g unt 3 linguri miere 2 linguri mustar 1 lingura sos soia 1/2 lingurita pudra de usturoi 1/2 lingurita boia de ardei dulce 1 lingurita oregano sare piper
Mod de preparare:
  1. Spala bine aripioarele si lasa-le deoparte. Topeste untul si combina-l cu mierea, mustarul, sosul de soia si condimentele.
  2. Pune aripioarele intr-un vas cat mai intins, apoi toarna marinada deasupra. Agita carnea putin, incat toate sa fie unse cu amestecul aromat.
  3. Acopera aripioarele cu folie alimentara si da carnea la rece pentru minim 2 ore.
  4. Asaza toate aripioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu marinada ramasa, apoi da-le la cuptor pentru 50-55 de minute la 180 de grade, in functie de cuptor, sau pana cand se rumenesc bine si le poti patrunde usor cu furculita.

S-ar putea sa-ti placa si: