Prajitura tavalita este un desert de post excelent, o reteta simpla de prajitura si un rasfat pentru intreaga familie.

Ingrediente pentru blat

300 g zahar 50 ml ulei o lingura miere 2 pliculeţe amoniac o lingura oțet 250 ml apa 500 g faina un pliculeț zahar vanilat coaja de lamaie un plic nuca de cocos

Ingrediente pentru glazura de ciocolata

300 g zahar 150 ml ulei 5 linguri apa 3 linguri cacao 3 lingurițe esența rom
Mod de preparare:
  1. Se pune o cantitate mica de faina intr-un vas si se amesteca impreuna cu amoniacul stins cu oţet. Se inglobeaza zaharul si zaharul vanilat, uleiul, mierea, apa si coaja de lamaie si se amesteca bine. La final, se adauga faina, amestecand, pana ce compoziția capata consistenţa unei smantani groase.
  2. Aluatul obținut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit.
  3. Intre timp, se prepara glazura de ciocolata: se pun pe foc, mai intai, apa, uleiul si zaharul. Cand au dat in clocot, se adauga cacaua si romul si se amesteca bine, astfel incat sa nu existe cocoloase de cacao. Se da glazura de o parte si se lasa sa se raceasca.
  4. Blatul racorit se taie cuburi potrivite ca marime care se trec pe rand prin glazura, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.