Prajitura rasturnata cu prune este un desert foarte cunoscut si apreciat. Uite cat de simplu se face!

Ingrediente

300 g prune 100 g unt o linguriţa zahar un praf scorţisoara

Ingrediente pentru aluat

6 oua 125 g nuci macinate 2 linguri ulei 40 g faina 100 g zahar un plic praf de copt o linguriţa scorţisoara o lingua cacao
Mod de preparare:

1. In forma de copt unsa cu unt se pun prunele taiate, se presara cu zahar si scorţisoara.
2. Pentru aluat, albusurile se bat cu zaharul pus puţin câte puţin.
3. In spuma obţinuta se adauga faina, nucile, praful de copt, scorţisoara, cacaua si galbenusurile bine amestecate in prealabil. Se amesteca si apoi se pune uleiul.
4. Compoziția obținuta se toarna usor in forma peste prune si se coace 40 de minute. Se scoate dupa racire cu ajutorul unui platou pus pe forma.