Daca ai pregatit deja o marmelada de gutui, atunci trebuie neaparat sa incerci prajitura asta. Sigur o vei repeta cat de curand.

Ingrediente

3 oua 120 g zahar 120 g unt topit 1/2 plic praf de copt 150 g faina 50 g nuci maruntite 150 g marmelada de gutui

Ingrediente pentru servit

nuci dulceata
Mod de preparare:
  1. Se freaca intai ouale cu zaharul si untul topit pentru a obtine o crema spumoasa.
  2. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi nucile.
  3. Se amesteca si se pune marmelada taiata cuburi mici. Se amesteca usor.
  4. Se toarna aluatul intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina si se coace 30 de minute. Se serveste cu nuci si dulceata.

Sfaturi utile

✽ Pentru un plus de savoare, foloseste peltea de gutui in loc de marmelada, e mai fina si mai aromata.

✽ Coace nucile cateva minute in tava, la cuptor, sa fie mai gustoase in aluat. Ai grija sa nu le arzi!

✽ Adauga esenta de rom la blatul prajiturii, ca sa fie mai parfumata.