Chiar si de nu-ti place caramelul, si tot ai sa indragesti prajitura asta! Are o crema fina, dar usor crocanta in acelasi timp, de nu-ti mai vine sa te opresti din mancat. Vezi mai jos cum prepari prajitura cu crema de caramel, un deliciu de casa.

Ingrediente pentru blat

6 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 1 lingura cacao 1 pliculet praf de copt

Ingrediente pentru crema de caramel

450 ml lapte 100 g caramele 150 g zahar 400 g biscuiti simpli 130 g nuca macinata 150 g unt moale

Ingrediente pentru ornare

ciocolata
Mod de preparare:

Prepararea blatului

1. Bate ouale spuma pentru 7-9 minute cu zaharul, pana cand isi maresc volumul considerabil.
2. Adauga faina, urmata praful de copt si cacaua, incorporeaza-le si intinde compozitia obtinuta intr-o tava de prajitura intinsa, tapetata cu foaie de copt.
3. Da blatul de prajitura la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumeneste.

Prepararea cremei de caramel

1. Pune zaharul la topit, la foc mediu, fara a-l amesteca. Cand s-a topit complet, stinge cu laptele si amesteca, apoi adauga si caramelele.
2. Lasa compozitia sa fiarba pana cand se omogenizeaza, iar caramelele s-au topit, apoi adauga biscuitii maruntiti fin si omogenizeaza.
3. Incorporeaza untul moale in crema de caramel, pana devine pufoasa si deschisa la culoare.
4. Taie blatul copt in jumatate, pe lungime, si asaza un strat generos de crema caramel. Asaza si cea de-a doua jumatate de blat, iar deasupra intinde un alt strat gros de crema.
5. Orneaza prajitura cu crema de caramel cu ciocolata topita deasupra, apoi da-o la frigider pentru minim 2 ore inainte de servire.