Prajitura cu capsuni este una mai putin conventionala, nefiind necesar sa bagi ingredientele la cuptor, insa e perfecta pentru situatiile in care invitatii se anunta in ultima clipa si ai niste biscuiti si pudding prin casa.

Fireste, in functie de preferinte, aroma pudding-ului poate fi inlocuita.

Ingrediente

250 g biscuiti cu cacao 2 plicuri pudding de capsune 800 ml lapte 6 linguri zahar

Ingrediente pentru glazura

100 g ciocolata alba 2 linguri smantana pentru gatit

Ingrediente pentru decor

frisca capsune
Mod de preparare:
  1. Dizolva continutul celor 2 plicuri, impreuna cu zaharul, in 2-3 linguri de lapte. Pune laptele la foc, iar cand e aproape de fierbere adauga praful de pudding dizolvat.
  2. Amesteca pudding-ul pana cand se ingroasa si lasa-l sa se raceasca. Asaza un strat de biscuiti intr-o tava, pune jumatate din cantitatea de crema, un alt strat de biscuiti, urmat de restul de pudding.
  3. Da tava la frigider si lasa prajitura pentru 1-2 ore, pana cand crema se intareste considerabil.
  4. Topeste ciocolata (rupta in bucatele cat mai mici) la bain marie in smantana pentru gatit, apoi intinde-o deasupra ultimului strat de crema si da prajitura la frigider pentru 30 de minute.
  5. Orneaza prajitura cu frisca si capsune inainte de servire.

Incearca si:

Cheesecake cu pepene

Cheesecake cu visine

Prajitura cu banane si caramel (Banoffee)