Prajitura cu banane si caramel e o bunatate din bucataria britanica, pe care o faci in cateva minute daca gasesti dulce de leche de cumparat. Daca nu, citeste mai jos cum poti obtine dulce de leche dintr-un singur ingredient si cum asamblezi deliciul plin de caramel.

Ingrediente
o conserva de 400 g lapte condensat 2 banane mari zeama unei lamai 300 ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar
Ingrediente pentru blat
180 g biscuiti simpli 100 g unt
Ingrediente pentru decor
ciocolata
Mod de preparare:

Prepararea caramelului

  1. Fierbe conserva de lapte condensat la foc mic pentru 150 minute, asigurandu-te ca pe parcursul intregii perioade de fierbere, conserva ramane scufundata in apa.
  2. Adauga periodic apa suplimentar, ideal tot fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere.

Sfat util:

✽Pentru mai multa siguranta si pentru a elimina riscul de a exploda conserva de lapte condensat, da o gaura mica in partea de sus a cutiei, pentru a se putea elibera presiunea. In acest caz asigura-te ca apa nu depaseste nivelul cutiei, pentru a nu intra apa.

Prepararea blatului

  1. Zdrobeste biscuitii intr-o punga, folosind un facalet, sau in robotul de bucatarie.
  2. Amesteca biscuitii cu untul si preseaza compozitia obtinuta intr-o tava de tort cu pereti detasabili, ca pentru cheesecake. Da tava la frigider pana ce toate ingredientele sunt gata de asamblat.

Asamblarea prajiturii

  1. Dupa ce crema de caramel s-a racit complet, bate smantana pentru frisca cu o lingura de zahar (doua, daca iti place mai dulce).
  2. Toarna caramelul din conserva peste blatul de biscuiti si uniformizeaza-l.
  3. Taie bananele felii si asaza-le peste caramel, iar peste banane pune frisca si niveleaza. Pudreaza prajitura cu cacao si da-o la rece inainte de servire.

Incearca si:

Cheesecake cu banane

Gogosi din banane

Chec cu banane si nuca de cocos