Prajitura asta nu doar ca nu are zahar, dar nu are nici faina, unul din principalii vinovati, cand vine vorba de kilogramele in plus, deci in mod cert nu ingrasa. Adaugi zahar doar daca vrei, insa bananele coapte fac prajitura asta irezistibila si aromata. Urmand reteta iti mentii silueta, dar savurezi si un dulce de casa delicios.

Ingrediente

400 g fulgi de ovaz 4 banane (bine coapte) 3 oua 350 ml lapte 2 linguri unt 1 pliculet praf de copt 1 lingurita scortisoara 2 linguri zahar (optional) esenta de vanilie un praf sare alte fructe (piersici, mere, prune, etc) - optional
Mod de preparare:
  1. Combina toate ingredientele uscate: fulgii de ovaz, praful de copt, scortisoara si praful de vanilie. Separat, topeste untul si combina-l cu banana zdrobita, laptele, zaharul (daca adaugi), esenta de vanilie si ouale.
  2. Incorporeaza ingredientele lichide in cele uscate. Unge bine o tava termorezistenta si toarna compozitia in tava. Niveleaza prajitura, pune fructele preferate taiate felii deasupra si da-o la cuptor pentru 30-35 de minute, pana cand desertul se rumeneste.
  3. Taie prajitura care nu ingrasa felii, las-o sa se raceasca 5 minute, apoi pune-le pe toate intr-o punga si inchide-o cat mai etans. Serveste desertul dupa ce a stat minim 30 de minute in punga de plastic.

S-ar putea sa-ti placa si:

De ce sa mananci fulgi de ovaz zilnic

Terci de ovaz cu afine, migdale si scortisoara

Cum sa prepari fulgi de ovaz