Blat pufos si crema delicioasa si usoara: prepara o prajitura Alb-Negru, cu faimosii biscuiti Oreo. Iar decorul e simplu de facut, insa da un aspect extrem de elegant!

Ingrediente pentru blat

100 ml ulei 150 g faina 200 g ciocolata neagra 150 g zahar 3 oua esenta vanilie 1 lingura cafea instant 3 linguri lapte cald 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu un praf sare

Ingrediente pentru crema

300 g crema de branza 100 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 7 biscuiti Oreo

Ingrediente pentru ornat

cacao biscuiti Oreo
Mod de preparare:

Pregatirea blatului

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Topeste ciocolata la microunde cu untul, in runde de 30 de secunde, urmate de amestecare.

2. Separat, bate ouale cu zaharul, vanilia, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si praful de sare. Adauga ciocolata topita, cafeaua si laptele cald.

3. In ingrediente incorporeaza treptat faina, pana obtii un amestec omogen. Da blatul la cuptor pentru cca 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii.

Pregatirea stratului de crema

1. Bate crema de branza cu zaharul pudra si smantana pentru frisca. Incorporeaza apoi cei 7 biscuiti zdrobiti superficial si intinde amestecul de crema deasupra blatului, dupa ce blatul s-a racit complet.

2. Da prajitura Alb-Negru la frigider pentru minim o ora inainte de servire. Cand servesti prajitura, tai-o patrate potrivite si, jumatatea fiecarui patrat de prajitura, asaza o foaie pe diagonala.

3. Pudreaza jumatatea ramasa neacoperita cu cacao si decoreaza fiecare portie cu cate un biscuite.