Prajitura “Roua diminetii” e un deliciu de casa cum rar mai poti pregati. Combinatia dintre aluatul pufos, bilutele de branza cu gust bogat de cocos si crema de vanilie fac desertul irezistibil.

Ingrediente pentru aluat

200 g faina 200 g unt 150 g zahar esenta vanilie 2 oua 1 pliculet praf de copt 80 g smantana 2 linguri cacao 2 linguri lapte

Ingrediente pentru bilutele de branza

4 linguri zahar 4 linguri fulgi de cocos 200 g branza de vaci 1 galbenus

Ingrediente pentru stratul de crema

crema de vanilie 100 ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar

Ingrediente pentru ornat

100 g ciocolata/3 linguri cacao
Mod de preparare:
  1. Combina ingredientele pentru bilutele de branza si amesteca bine. Formeaza-le cu palmele usor umezite, cu diametrul de 2-3 cm, apoi da-le deoparte.
  2. Bate untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Incorporeaza smantana, ouale, urmate de praful de copt si faina. Odata omogenizat amestecul, separa ~ o treime din cantitate si combin-o cu cacaua si laptele.
  3. Intr-o tava bine unsa, toarna aluatul alb, deasupra acestuia toarna aluatul cu cacao si intinde-l bine, cu grija ca cele 2 sa nu se amestece. Peste cel de-al doilea strat pune bilutele de branza, cat mai uniform repartizate, si impinge-le usor in adancime. Da tava la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade.
  4. Prepara crema de vanilie, las-o sa se raceasca si amestec-o cu frisca batuta cu zaharul. Orneaza prajitura cu crema rezultata, fie cu posul, fie intinzand-o cu o spatula. Deasupra stratului de crema, rade ciocolata neagra sau pudreaza cu cacao. Da desertul la frigider pentru minim o ora inainte de servire.

Prajitura “Belsug de ciocolata”

Prajitura “Felie de mar” cu nuci si vanilie

Prajitura “Lapte de pasare”