Perfecte pentru a fi servite ca si gustare, placintelele cu carne se prepara usor si sunt foarte savuroase.

Ingrediente pentru aluat

8 cartofi fierti 250 g faina 2 oua un praf sare nucsoara ulei pentru prajit

Ingrediente pentru umplutura

300 g carne tocata amestec o ceapa 1/2 legatura marar 2 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Cartofii fierti se zdrobesc ca pentru piure si apoi se pun ouale, sarea si nucsoara. Se amesteca si se pune faina treptat. Se amesteca formand aluatul si adaugand faina, chiar mai multa sau mai putina fata de cantitatea scrisa, depinde de cartofi. Se aduna aluatul intr-o bila si se lasa sa se odihneasca pana ce se face umplutura.
  2. Intr-o lingura de ulei se caleste ceapa, se adauga restul uleiului si carnea care se desface cu lingura. Se lasa pe foc sa-si schimbe culoarea si sa se rumeneasca bine aproximativ 15 minute. Se trage de pe foc, se potriveste gustul de sare si piper si se adauga mararul fin tocat.
  3. Din aluat se rup bucati care se intind putin, se pune cate o lingura de umplutura, se modeleaza intre palme si cand sunt gata se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete de hartie.

Incearca si alte retete de placinta