La inceputul verii, cand sunt pietele pline de fructe si iti vine sa cumperi in cantitatii industriale, dar apoi nu stii ce sa mai faci cu atatea fructe, prepara si niste placinte rapide cu cirese. Ies cel mai bine cu cirese pietroase.

Sunt usor de facut si cea mai buna parte e ca, dupa ce le prepari, inainte sa le dai la cuptor, le poti congela si vei avea placinte cu cirese si in noiembrie, daca atunci te apuca pofta!

Ingrediente

250 g cirese 5 linguri zahar 2 linguri amidon 2 linguri apa 1 pachet foitaj 1 ou
Mod de preparare:
  1. Combina ciresele spalate, fara samburi, cu zaharul, amidonul si apa la foc mic, pana ce sosul incepe sa se ingroase putin.
  2. Intinde pachetul de foitaj si imparte-l in 6 sau 8 dreptunghiuri cat mai egale intre ele si unge-le folosind o pensula de bucatarie cu putina apa pe toate marginile.
  3. Asaza cate 2 linguri din compozitia cu cirese pe fiecare bucata de foitaj si indoaie foile ca pe o carte, deasupra umpluturii.
  4. Uneste marginile folosind o furculita, pentru a etansa umplutura.
  5. Cresteaza apoi foarte fin placintele cu un cutit pe deasupra si unge-le cu oul batut, apoi presara-le cu putin zahar deasupra.
  6. Da placintele cu cirese la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute, sau pana sunt aurii si pufoase.