Plina de legume si satioasa, placinta dospita e o gustare ce se face usor si care poate fi mancata proaspata, calda, nefiind nevoie sa astepti.

Ingrediente pentru aluat

o cana apa o lingura zahar o lingurita drojdie o cana lapte 200 g unt 2 oua 4-5 cani faina sare

Ingrediente pentru umplutura

o ceapa 4 linguri ulei 500 g varza tocata 2 morcovi rasi o cana branza de vaci o lingurita ienibahar macinat sare piper

Ingrediente pentru copt

un ou
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se dizolva zaharul in apa calda si apoi se adauga drojdia. Se lasa 5 minute. Se toarna apoi maiaua in faina si se amesteca adaugand alternativ laptele cald, untul topit, ouale si sarea.
  2. Se amesteca bine, se framanta aluatul si se imparte in doua, apoi se lasa 40 de minute sa creasca la temperatura camerei.
  3. Intre timp, ceapa se caleste in ulei si se adauga varza si morcovii rasi. Se lasa 15 minute pe foc, potrivind gustul de sare si piper. Se trage de pe foc, se pune ienibahar dupa gust, se adauga branza si se amesteca.
  4. O parte din aluat se intinde si se transfera in tava de copt unsa cu ulei. Se intinde umplutura, se acopera cu a doua parte a aluatului si se taie aluatul pe lung pentru a lasa aburul sa iasa. Se unge cu ou si se lasa la cuptor 40 de minute.