Daca ai pofta de o gustare satioasa si hranitoare, incearca aceasta placinta de pui. Poate fi servita si ca aperitiv, caci este foarte aspectuoasa.

Ingrediente pentru aluat

420 g faina 1 plic drojdie uscata 2 linguri lapte praf 4 linguri ulei 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 2 oua 70 ml apa calda

Ingrediente pentru umplutura

500 g piept de pui fiert si maruntit 1 ceapa 2 linguri faina 2 linguri unt 250 ml lapte sare piper patrunjel proaspat seminte susan/mac (optional)
Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in apa calda, adauga faina, sarea, zaharul, 1 ou, laptele praf si uleiul, apoi amesteca folosind un mixer sau framanta aluatul de mana.
2. Unge aluatul cu putin ulei si lasa-l sa creasca pentru o ora, iar intre timp pregateste umplutura.
3. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa pentru 1-2 minute, apoi adauga cele 2 linguri de faina si amesteca din nou pentru 1-2 minute.
4. Adauga laptele si dizolva toate cocoloasele de faina, si continua sa amesteci. Dupa cateva minute, adauga puiul si piperul, amesteca pana obtii o consistenta cremoasa si adauga patrunjelul.
5. Lasa umplutura sa se raceasca si pregateste aluatul. Intinde aluatul sub forma dreptunghiulara.
6. Pune umplutura pe centrul foii, pe lungime, apoi feliaza din loc in loc marginile ramase pe laterala umpluturii.
7. Adu cate o fasie de aluat peste cealalta, impletindu-le, iar la final lipeste-le pe ultimele intre ele, incat sa nu se desfaca.
8. Transfera placinta de pui impletita pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-o cu celalalt ou batut, presara seminte daca doresti si da-o la cuptor pentru 25-30 minute.
9. Cand scoti placinta din cuptor, unge-o din loc in loc cu unt si infasoar-o in folie de aluminiu si las-o sa stea 5 minute.