Se face usor si e o gustare ideala, plina de nutrienti. Placinta cu spanac si branza poate fi servita si la petreceri, deoarece este gustoasa si aspectuoasa.

Ingrediente pentru aluat

500 g faina 100 ml ulei de masline 200 g vin alb la temperatura camerei 1 lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura

350 g spanac oparit 350 g ricotta 1 ou 100 g parmezan ras sare piper pesmet
Mod de preparare:
  1. Amesteca toate ingredientele pentru aluat si framanta-l pana devine uniform, apoi lasa-l deoparte, acoperit.
  2. Da spanacul intr-un clocot, apoi strecoara-l si stoarce-l pentru a elimina apa si toaca-l marunt.
  3. Amesteca ricotta cu spanacul, adauga oul si restul ingredientelor pentru umplutura.
  4. Preincalzeste cuptorul la foc mic, imparte aluatul in 2 parti egale si intinde ambele jumatati.
  5. Pune una din foile de aluat pe o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, presara putin pesmet pe ea si pune 1/3 din umplutura in centru.
  6. Restul de umplutura pune-o de jur imprejului cercului creat in centru, lasand un spatiu de 2-3 cm.
  7. Pune a doua foaie de placinta peste umplutura si pune un castron cu gura in jos, care sa cuprinda umplutura din centru.
  8. Lipeste cele doua foi cu o furculita una de cealalta, umezindu-le cu putina apa.
  9. Folosind un cutit ascutit, taie marginea ramasa de jur imprejurul castronului in felii de 3 cm, apoi intoarce fiecare felie cu laterala in sus.
  10. Baga placinta la cuptor pentru 30 de minute.