Placinta cu pui este un preparat consistent, care iti rasfata papilele gustative. Tot ce trebuie sa faci ca sa te bucuri de ea este sa urmezi pasii de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

500 g faina un plic drojdie uscata 50 ml ulei 220 ml apa sare

Ingrediente pentru umplutura:

un piept intreg de pui 2 morcovi 2 ardei grasi de culori diferite 2 linguri smantana 2 legaturi ceapa verde o ceapa uscata o legatura patrunjel 2 linguri ulei sare piper

Ingrediente pentru copt:

2-3 linguri sos picant o lingura seminte de susan 50 g unt
Mod de preparare:

1. Faina se amesteca cu drojdia si sarea si apoi se adauga apa calduta, treptat, incorporand faina.
2. Se toarna si uleiul, treptat, in alternanta cu apa si se amesteca pentru a obtine un aluat potrivit. Se acopera cu un servet si se lasa la dospit.
3. Intre timp, pieptul de pui tocat se pune la calit in ulei incins cu cele doua tipuri de ceapa tocata si ardeii taiati marunt. Cand carnea si-a schimbat culoarea, iar legumele s-au inmuiat, se adauga morcovii dati pe razatoare, se lasa 2 minute si apoi se adauga apa, cat sa acopere foarte putin ingredientele. Se pune capac si se fierbe 10 minute. Apoi se ia capacul si se lasa sa scada complet. Se trage de pe foc, se potriveste de sare si piper si se adauga smantana si patrunjelul.
4. Doua treimi din aluat se intind intr-o foaie care se transfera in tava de copt unsa cu unt. Se intinde umplutura si se acopera cu aluatul ramas. Se unge suprafata cu sos picant si se da la cuptor. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se mai unge o data cu sos picant, se presara semintele de susan si se continua coacerea. Se lasa sa se raceasca in tava.