Ai pofta de o gustare traditionala? Pregateste clasica placinta cu branza dulce, perfecta pentru a-ti satisface pofta si a manca si sanatos in acelasi timp.

Ingrediente pentru aluat

300 g faina 150 g unt gras 75 g zahar pudra un galbenus un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

500 g branza de vaci 100 g zahar pudra 2-3 linguri gris

Ingrediente pentru copt

un galbenus

Ingrediente pentru servit

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, faina se amesteca cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul taiat cubulete, se desface cu degetele si apoi se adauga galbenusul.
  2. Se amesteca din nou foarte bine si, eventual, se adauga o lingura apa sau lapte care sa ajute la legarea aluatului. Apoi, aluatul se aduna intr-o bila care se inveleste in folie si se lasa o ora la frigider.
  3. Branza se pune intr-o strecuratoare sa fie bine scursa si apoi se amesteca cu zaharul si grisul.
  4. Intr-o tava unsa cu foarte putina grasime se asaza o jumatate a aluatului, se pune branza, se niveleaza si se asaza a doua parte a aluatului. Se unge cu galbenus si se coace 35-40 de minute. Se serveste cu zahar pudra.

Incearca si alte retete de placinta