Placinta americana de mere nu mai este o enigma in Romania, ea putand fi savurata acum chiar la tine in casa, cu ajutorul acestei retete usor de pus in practica.

Ingrediente pentru aluat

300 g faina 190 g unt 50 ml apa rece 1/2 lingurita bicarbonat un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

un kg mere 25 g zahar 5 g scortisoara sucul unei lamai
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se pune faina intr-un vas si i se face un gol la mijloc unde se pun untul bucatele, sarea si bicarbonatul. Se amesteca, se adauga apa si, cand devine un aluat inchegat, se pune la rece intr-o folie alimentara.
2. Merele, curatate si taiate felii, se pun intr-un vas si se stropesc cu suc de lamaie si se presara cu scortisoara.
3. Aluatul se imparte in doua si se intind foile dintre care una se pune pe fundul vasului de copt. Se asaza feliile de mere. Se acopera merele cu a doua foaie de aluat, se fac cateva gauri in acest capac, se presara cu zahar si se coace 55 de minute.

✽ Feliile de mar se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

✽ Tava in care se coace placinta ar fi bine sa fie una detasabila. Asa se reduce riscul de a se rupe preparatul in momentul scoaterii din tava.