Pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente si nu ar trebui sa iti lipseasca din meniul zilnic. Daca vrei o reteta rapida, iti propunem sa il prepari cu legume.

Ingrediente:

4-6 bucati peste 2 cepe albe 2 catei de usturoi 2 morcovi 200 ml vin alb sec 2 linguri ulei sare

Ingrediente pentru servit:

2 oua fierte patrunjel
Mod de preparare:

1. Se pune la calit intr-o lingura de ulei ceapa tocata si usturoiul feliute si, dupa ce se inmoaie, se adauga morcovii rondele.
2. Se lasa 2 minute, se toarna un pic de apa si se lasa sa scada. Apoi, se adauga vinul si se lasa la fiert. Pestele presarat cu sare se rumeneste intr-o tigaie si se pune apoi pe farfurie.
3. Se pun si legumele, iar uleiul de la peste se strecoara si se bate bine cu sos de vin sau daca nu cu un pic de apa. Se emulsioneaza asa timp de 10-15 minute pana ce capata consistenta unei maioneze, care se toarna peste peste si legumele fierte. Se aduce pestele la masa cu oua fierte, tocate marunt si patrunjel.