Un preparat traditional italian cu un “foc” aparte. Pastele Arrabiata, adica suparate, se prepara fara carne in reteta originala, insa am adaugat baconul pentru un plus de savoare si pentru o masa mai satioasa.

Ingrediente

400 g penne 120 g bacon 2 conserve rosii decojite tocate 2 catei usturoi 1/2 legatura patrunjel o lingura ulei de masline 1/4 lingurita fulgi de chili sare piper
Mod de preparare:
  1. Pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare.
  2. Intr-o tigaie inalta pune uleiul la incins si prajeste baconul tocat cubulete la foc mediu, pana cand se rumeneste, apoi adauga usturoiul taiat feliute, fulgii de chili si mai amesteca un minut.
  3. Adauga rosiile tocate peste bacon, amesteca si lasa focul mic pentru 15-20 de minute, pana cand sosul scade si se ingroasa.
  4. In rastimp, fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si scurge-le bine. Combina sosul de paste scazut cu pastele si patrunjelul tocat marunt.

Tagliatelle cu bacon si ciuperci

Caserola de paste cu pui Alfredo.

Paste Milaneze