Ideale de gatit la o ocazie speciala, precum o cina romantica, papiotele de vitel cu ciuperci sunt un preparat cu adevarat delicios.

Ingrediente

4 felii pulpa de vitel 2 felii sunca 50 g bacon 500 g ciuperci albe 500 g ciuperci de padure 2 cepe un catel usturoi 100 ml vin alb 6 linguri ulei patrunjel sare piper
Mod de preparare:
  1. In doua linguri de ulei incins se pun la calit piciorusele ciupercilor, o ceapa tocata, sunca si baconul taiate marunt. Se lasa pe foc 10 minute, amestecand.
  2. Carnea se bate cu ciocanul si in fiecare felie se repartizeaza amestecul cu ciuperci. Se ruleaza si se prind cu sfoara de bucatarie.
  3. In doua linguri de ulei se rumenesc papiotele de carne, se presara sare si piper, se toarna vinul, se lasa sa ajunga la punctul de fierbere, se micsoreaza focul, se pune capac si se lasa 20 de minute.
  4. Palariile ciupercilor, cealalta ceapa tocata si usturoiul taiat felii se pun la calit in uleiul ramas. Se presara sare si piper. Apoi, se adauga in vasul in care sunt papiotele cu 10 minute inainte de terminarea termenului de 20 de minute. Se servesc cu patrunjel.