Ai pofta de un desert dulce-acrisor? Ei bine, panna cotta cu visine e exact ceea ce cauti. Combinatia dintre visine, parca prea acre si crema de lapte, parca prea dulce, creeaza desertul perfect.

Ingrediente pentru crema de lapte

200 ml lapte integral 200 ml smantana pentru frisca 2-3 linguri zahar (dupa gust) 1 pliculet gelatina esenta vanilie

Ingrediente pentru stratul de fructe

400 g visine (pot fi congelate) 3-4 linguri zahar (dupa gust) 2 linguri apa
Mod de preparare:

1. Daca lucrezi cu fructe congelate, scoate-le din timp de la congelator si scurge-le de apa in exces. Desfa gelatina in 2 linguri de apa rece si las-o deoparte.
2. Pune laptele intr-o cratita impreuna cu smnantana si zaharul, amestecand pana se topeste acesta din urma. Inainte de a incepe sa fiarba ia cratita de pe foc si adauga esenta de vanilie.
3. Dupa 10 minute, pune gelatina in lapte si amesteca pana se dizolva. Pune amestecul de lapte intr-un recipient ce faciliteaza turnarea (ex. ibric) si toarna lichidul pahare de servire.

4. Lasa compozitia sa se raceasca 5-10 minute si da crema de lapte la frigider cu grija, pentru minim 4 ore.
5. Cand cele 4 ore s-au scurs, pune visinele intr-o cratita cu zaharul si apa si lasa-le pe foc pana cand dau in clocot. Lasa compozitia sa se raceasca pentru 10 minute, apoi pune-o in pahare, impartind-o in mod egal.

Incearca si