Un pandispan cu piersici delicios si usor de facut, care iese sigur foarte pufos. Garanteaza actrita Adriana Trandafir, care spune ca este una din retetele ei preferate.

Ingrediente

4 oua o ceasca plina cu apa minerala sau apa rece sare o cana cu zahar o cana faina + 3 linguri faina 500 g piersici 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:

1. Se separa galbenusurile de albusuri, iar acestea din urma se bat spuma. Peste galbenusuri se toarna apa minerala si putina sare si se mixeaza 2-3 minute.
2. Dupa acest timp se adauga zaharul si se mai bat inca 5 minute. In crema obtinuta se adauga faina in ploaie, se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma tare si se omogenizeaza.
3. Piersicile se spala si li se scot samburii. Se taie felii subtiri, se pun in forme de chec unse cu unt si se pudreaza cu faina.
4. Peste fructe se toarna aluatul si se coace timp de 30 de minute la foc potrivit. Pandispanul se lasa sa se raceasca in tava.
5. Cand s-a racit, se rastoarna tava pe un platou, iar prajitura cade cu fructele deasupra.

Pandispanul cu piersici se poate servi ornat cu zahar pudra.