Profita din plin de fructele verii si pregateste cea mai pufoasa prajitura de casa: un pandispan cu caise si capsuni. Toti cei pe care ii servesti vor aprecia combinatia racoritoare, dulce-acrisoara a desertului si iti vor cere reteta.

Ingrediente

4 oua 4 linguri ulei 6 linguri zahar 200 g faina 150 ml lapte esenta vanilie 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt 5 caise 7-8 capsuni un praf sare
Mod de preparare:
  1. Separa ouale si bate albusurile cu un praf de sare, vanilia, bicarbonatul si praful de copt, iar dupa ce se inspumeaza, adauga zaharul in 2-3 transe.
  2. Incorporeaza galbenusurile in albusuri, urmate de faina, lapte si ulei. Mixeaza bine, pana ce compozitia e densa si omogena.
  3. Toarna aluatul intr-o tava antiaderenta, iar deasupra asaza feliile de caise si capsunile taiate jumatati.
  4. Da tava la cuptor la 180 grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand pandispanul se rumeneste si trece testul scobitorii.