Tortul rasturnat cu caise e desertul perfect pe care sa-l faci la inceputul verii, cand caisele sunt in parg. 

Ingrediente

10-15 caise 70 g unt 250 g zahar 3 linguri smantana 2 oua mari coaja unei lamai 160 g faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie sare

Ingrediente pentru caramel

200 g zahar 5 linguri apa

Ingrediente pentru ornat

zahar pudra
Mod de preparare:

 

  1. Amesteca 200 g zahar cu apa intr-o cratita si pune cele 2 ingrediente la foc mic. Amesteca periodic si supravegheaza cratita cu atentie, caci se poate arde foarte rapid.
  2. Unge o tava de tort cu unt, apoi taie toate caisele in jumatati, indeparteaza samburii si asaza caisele incat sa acopere toata suprafata tavii.
  3. Cand siropul se caramelizeaza (prinde o culoare aramie), toarna-l in mod uniform peste caise.
  4. Amesteca faina cu praful de copt si cu un praf de sare. Bate untul cu zaharul ramas, adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, ouale si smantana si amestecul de ingrediente uscate (in 2-3 transe).
  5. Dupa ce ai omogenizat aluatul, pune-l peste caise si da tava la cuptor pentru 40-45 de minute, sau pana cand tortul se rumeneste si trece testul scobitorii. Serveste tortul pudrat cu zahar, dupa ce s-a racit complet.

Incearca si:

Pandispan cu caise

Inghetata cremoasa de caise

Sarlota cu caise